Nieuws

FAUTEUIL VAN MOEDER!

Met veel plezier heb ik de stoel gestoffeerd met de stof die al zelf was uitgezocht en gekocht bij het overige meubilair. Nu past alles weer mooi bij elkaar!

 

4


Oorfauteuil

Een oorfauteuil met een hoes en dikke kussens. De Designers Guild stof was verbleekt en de armleuningen na 20 jaar in gezakt en losgeraakt. Dit kwam ook omdat de hoes zo langzamerhand wel wat verschoof.

De keuze viel op de Palatina 171 antraciet/grijs/rode ruit van Buvetex. 

Een spannende keuze van een heel klein staaltje. Omdat de hoes er toch nooit werd afgehaald, heb ik daar waar kon de stof vastgezet. Dit voorkomt het verschuiven van de hoes. Het polyether van de armleuningen vervangen en overal nieuw dacron. Kussens waren nog in prima conditie!

Het is een mooie stoel geworden.

 


Houten rookstoel

Een nieuw interieur vroeg om een nieuwe stof op deze lekker ruime rookstoel. Ook een beetje wankel en wat vlekkerig. Dus toe aan een opknapbeurt.

De stoere stof New York 1-94080 van Switch in plaats van de verbleekte klaprozen geeft de stoel weer een heel ander uiterlijk. Hier hoorde geen siernagels bij en dus is er strak gestoffeerd. Kussens zónder bies kan ook.

Het frame heb ik weer goed in elkaar gezet en gefixeerd. Daarna schoongemaakt en in de was.

 


Deens Design II

Ook Deens design wordt nog regelmatig op de kop getikt. Deze stoel was jaren bekleed met skai en had een gat in de zitting. Een verzamelplaats voor flippo's, kraaltjes, een stift en een plastic schelpje.... 

Alles er af, ook het binnenwerk heb ik vernieuwd. Het frame was al netjes geschuurd en in een mooie mahoniekleur geschilderd. Daar pastte de Promessa 727 van Buvetex mooi bij.

De flippo's zijn weer terug naar de nu volwassen zoon van de  familie!

 

 

Orange Slice

Design stoel, ontworpen door Pierre Paulin en nog steeds in productie bij Artifort! 

Maar deze mag worden opgeknapt. Het "orange" wordt vervangen door een iets minder kwetsbare kleur groen gemêleerde "More" CS 863 508 van Bernard ten Hofte.